Jachtdag maart 2019

Zaterdagochtend vroeg stapte ik met onze Donja (Luna v.d. Nettelhorst) in de auto richting Lochem. Naar mate we dichterbij kwamen ging het steeds harder regenen, maar ja je hebt een jachthond of niet. Dus hup regenpak aan en gaan met die banaan.

We deden mee met de C proeven. Toch best spannend met een hond van net een jaar en voor ons allebei de eerste keer echte proeven lopen. We hadden tijdens de training natuurlijk heel goed geoefend maar toch….

Onze enthousiasteling vindt andere honden en mensen echt vreselijk leuk! Het volgen ging nog prima los en aangelijnd. Maar wat doe je dan met vooruit sturen? Juist! Je gaat eens op verkenning uit. Hond op links, voorzitter op rechts maar steeds keurig terug op de fluit. Nu nog in de goede richting rennen en volgend jaar hebben we een 10!

En dan het leuke werk. Opdracht: Zoek de eend in het bos. Keurig gewerkt, nog even schaven aan de afwerking, maar door naar het waterwerk. Een beetje extra water kan geen kwaad, nat waren we toch al. Maar daar dachten veel honden anders over. Sommigen gingen met baas, anderen zonder, maar ook Donja ging met een klein ‘zetje’ Top! Op naar het kort apport. We hadden veel met dummies geoefend en je zag haar denken: ‘ Man o man, wat is dat beest zwaar!’Het geluid van mijn fluit was inmiddels veranderd in zo’n bubbelend watervogeltje door alle regen, maar het konijn kwam binnen.

Tsja, en dan moet je na het zwemmen met je blote buik in het natte gras vol in de wind liggen terwijl je baas weg loopt. Na een paar pogingen en nadat ik haar op 25 meter afstand weer down had weten te leggen (wat alleen al 10 punten waard was) heb ik dat onderdeel maar opgegeven. Jammer maar helaas. Met een prachtig markeer apport de ochtend nog afgesloten.

Na een lekker en gezellige lunch hebben we nog even de kunsten afgekeken bij de MAP’s. Met een mooi certificaat, een mooie rozet als aandenken en veel goede adviezen van de betrokken keurmeesters gingen we weer naar huis. Het was een geslaagde en goed georganiseerde dag. Super leuk om zo op een laagdrempelige manier aan de officiele proeven te snuffelen.

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag